Nederlands Landvarken

Bij kersentuin de Wendelenhutte hebben we ook nog een andere tak namelijk de varkens. Op ons varkensbedrijf lopen nog enkele varkens van het Nederlandse Landvarken ras. Het Nederlands Landvarken is een zeldzaam varken. Samen met stichting zeldzame huisdieren is er een Fokkersclub NL opgericht. Met deze stichting willen wij het Nederlandse Landvarken zien te behouden.

Kenmerken Nederlands Landvarken

Het Nederlands Landvarken (NL) heeft het type en raskenmerken van wat wereldwijd wordt gezien als een “Landras”. Kenmerkend van de NL zijn de hangende oren en de krulstaart. De dieren zijn wit, lang gestrekt met een lange rechte, soms iets omhoog gebogen neus. Dit alles geeft dit varken een hoge aaibaarheidsfactor. Het ras heeft een niet te brede achterhand, dus wat afgeplatte billen. Het beenwerk is sterk en de poten zijn lang. Een volwassen zeug weegt tussen de 200 en de 250 kilo.

De NL-zeug heeft een hoge vruchtbaarheid en zeer goede moedereigenschappen. Het is namelijk een gemakkelijke zeug in de omgang en brengt zonder hulp 11 tot 13 biggen per worp ter wereld. Het is een goede moeder voor haar biggen want ze heeft veel spenen en geeft volop melk. De biggen spelen graag met elkaar en zijn erg nieuwsgierig. Ze leggen snel contact met soortgenoten, maar zeker ook met mensen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.06 | 17:20

Goedemiddag, wanneer zijn er weer kersen te koop bij jullie.

Met vriendelijk groet.

...
31.07 | 11:27

Wat een heerlijke kersen hebben we bij jullie gekocht tijdens een fietstocht.
Een grote verrassing tijdens ons fietsritje. Tot wanneer zijn ze verkrijgbaar?

...
04.05 | 14:44

...
21.06 | 23:28

Op donderdag 19 juni mochten leerlingen van het VSO Het Aladon kersen plukken in de kersentuin. Wat een mooie en leerzame ervaring was dat.

...
Je vindt deze pagina leuk